Veelgestelde vragen

Verleng uw garantie en voorkom onverwachte kosten!

Antwoorden

Betaling via de website

Met GarantiePlus heeft u ook na de fabrieksgarantie nog garantie op uw Renault of Dacia. U kunt de garantie verlengen met 1, 2, 3 of 4 jaar. Op alle modellen van Dacia, de Renault Laguna en de Renault Espace zit 3 jaar / 36 maanden fabrieksgarantie. De overige Renault modellen hebben 2 jaar / 24 maanden fabrieksgarantie.

Nadat u met iDeal heeft ingelogd en betaald, ontvangt u van iDeal de melding dat u heeft betaald. Vervolgens komt u terug op onze site, en ziet u het transactiekenmerk dat iDeal aan RCI doorgeeft als bewijs van betaling.

Productinformatie

U kunt GarantiePlus afsluiten totdat uw Dacia, Renault Laguna of Renault Espace 34 maanden oud is. Voor de overige Renault modellen kunt u GarantiePlus afsluiten tot uw auto 22 maanden oud is. Tot 1 jaar kan het bij uw Renault-dealer bij aanschaf van de auto of als u een werkplaatsafspraak maakt. Na 1 jaar kan het via deze site.

Met GarantiePlus dekt u gebreken aan elektrische, elektronische en mechanische onderdelen van uw Renault of Dacia. In artikel 11 en 12 van de algemene voorwaarden staan de precieze dekking en de uitsluitingen omschreven.

De GarantiePlus prijs is eenmalig. U betaalt voor de volledige duur van de verzekering.

De jaren staan voor het aantal jaren fabrieksgarantie plús het aantal jaren verlengde garantie / GarantiePlus. Op alle modellen van Dacia, de Renault Laguna en de Renault Espace zit 3 jaar / 36 maanden fabrieksgarantie. De overige Renault modellen hebben 2 jaar / 24 maanden fabrieksgarantie.

Het aan de looptijd gekoppelde kilometrage bedraagt het maximale aantal kilometers voor de totale looptijd van het contract. Aan het einde van de looptijd van het contract mag uw auto dus niet meer gereden hebben dan het maximale kilometrage. Dat betekent dus bijvoorbeeld dat u maximaal 80.000 kilometer mag hebben gereden in 4 jaar.

Uw contract eindigt op het moment dat looptijd voorbij is, tenzij de maximale kilometerstand eerder is bereikt, dan eindigt het contract op dat moment.

Alle beschikbare looptijden en kilometrages zijn te vinden op deze site, als uw exacte gewenste kilometrage er niet bij staat, kies dan het kilometrage dat hier het meest op lijkt. Andere kilometrages en looptijden dan vermeld op deze site, zijn helaas niet beschikbaar.

GarantiePlus kan alleen worden aangevraagd door de eerste eigenaar van de Renault of Dacia. Als u een Renault of Dacia occasion heeft kunt u dus helaas geen GarantiePlus meer aanvragen. Dit geldt ook als de auto eerder elders in Europa al geregistreerd is geweest maar u in Nederland de eerste eigenaar bent. U bent dan de tweede eigenaar en kunt helaas geen GarantiePlus afsluiten.

U kunt dit contactformulier invullen. Wij nemen dan contact met u op om uw vraag te beantwoorden.

GarantiePlus is een verzekering. Aan de verkoop van verzekeringen zijn beperkingen opgelegd vanuit de wet (Wet Financieel Toezicht):

  • Een verzekering mag alleen worden meeverkocht met de auto en alleen op het moment dat de auto wordt verkocht. Op deze manier is de verkoop van de verzekering een nevenactiviteit en de verkoop van de auto is de hoofdactiviteit.
  • Verzekeringen mogen alleen los worden verkocht als de dealer hiervoor een vergunning heeft. De meeste dealerbedrijven hebben deze vergunning echter niet.

Verlengde garantie zult u in dit geval ook bij Renault Trucks moeten regelen, dit kan niet via RCI.

Bevestiging per brief / Pasje

Vanaf maart 2018 versturen wij geen pasjes meer bij het afsluiten van GarantiePlus. In plaats van het pasje versturen wij nu een bevestiging per brief. Deze bevestiging per brief heeft dezelfde waarde als het pasje.

Nadat u via de site heeft betaald, wordt de verzekering maximaal 2 weken later geactiveerd. Hierna duurt het nog maximaal twee weken totdat een bevestiging per brief wordt verstuurd. Dus maximaal 4 weken na aanvraag en betaling via deze site, ontvangt u uw brief. Als u een maand na de betaling nog geen bevestiging per brief heeft ontvangen kunt via dit formulier een e-mail sturen o.v.v. “Bevestiging per brief niet ontvangen” en uw kenteken.

Als u een maand na betaling nog geen bevestiging per brief heeft ontvangen kunt u kunt via dit formulier een e-mail sturen o.v.v. “Bevestiging per brief niet ontvangen” en uw kenteken.

Ik heb G+ en nu

Ja, de verzekering is gekoppeld aan de auto en daarmee overdraagbaar aan de volgende eigenaar. Zie artikel 6 van de algemene voorwaarden.

Gedurende de looptijd van GarantiePlus bent u ook gedekt voor pechhulp in binnen- en buitenland. Het dekkingsoverzicht staat onder artikel 14 van de algemene voorwaarden. Als dit voor u voldoende is, hoeft u niets te doen. Als u graag meer dekking wilt, is onze pechhulpverzekering Route Service+ misschien wat voor u. Kijk op www.routeserviceplus.nl voor meer informatie.

Nee, dat kan niet. Volgens artikel 3.3 van de algemene voorwaarden mogen de duur en/of het kilometrage na aanvang van de verzekering niet meer worden gewijzigd.

GarantiePlus is verbonden aan de auto, ook als u deze verkoopt of inruilt. De resterende rechten gaan dan over op de nieuwe eigenaar, dat is dus gunstig voor de inruilwaarde / prijs.

Wat te doen bij pech

Bij pech belt u met de pechhulpverlener, die helpt u verder naar de dichtstbijzijnde dealer. De contactgegevens staan op de achterzijde van uw GarantiePlus pas. Vanuit het buitenland belt u:
Renault: +31 20-6535100
Dacia: +31 20 592 9733

Bij pech kunt u bellen met

Renault: 0800-0303

Dacia: 0900-9998700

Bij pech belt u met de pechhulpverlener, die helpt u verder naar de dichtstbijzijnde dealer. De contactgegevens staan op de achterzijde van uw GarantiePlus pas. Vanuit het buitenland belt u:
Renault: +31 20-6535100
Dacia: +31 20 592 9733

Graag ontvangen wij per aangetekende brief het bewijs van totaal verlies binnen vijf werkdagen na het ongeval. Meer informatie vindt u in artikel 3.6 tot en met 3.8 van de algemene voorwaarden.

Uitschrijven voor e-mails en sms'jes

U kunt dit aangeven door op de link onderaan de door u ontvangen e-mail te klikken. Of vul hier uw kenteken en meldcode in om u direct af te melden.

U kunt dit aangeven door op de link onderaan de door u ontvangen e-mail te klikken. Of vul hier uw kenteken en meldcode in om u direct af te melden.

Om dit voor u te kunnen regelen, hebben wij uw kenteken en meldcode nodig. Klik hier om u af te melden.

Als u hier uw kenteken en meldcode doorgeeft, benaderen wij u voor dit voertuig niet meer voor GarantiePlus.

+
Let op! Uw contract eindigt wanneer de geselecteerde kilometerstand (of looptijd) is bereikt.Meer informatie
Totaal:
Algemene voorwaarden inzien